اصول استفاده صحیح از چاقو تیزکن



به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز، چاقو یکی از کاربردی ترین ابزار آشپزخانه به حساب می آید، اما تیز نگه داشتن آن برای انجام کارهای مهم بسیار مهم است. بهترین راه برای تیز نگه داشتن چاقو استفاده از چاقو تیز کننده است. سرآشپزها در این مورد نظرات متفاوتی دارند و بهترین روش استفاده از این تیغه ها برای آنها یکسان نیست.

جزئیات بیشتر:

آموزش های مختلفی نیز در این رابطه وجود دارد که از طریق آن ها می توان لبه های چاقو را تیز کرد و تمام لبه چاقو کاملا تیز شد. اما اینکه مثلاً برای تیز کردن چاقو باید از انتهای چاقو شروع کرد یا از نوک چاقو، همچنان سوالی است که بسیاری از سرآشپزها با آن مخالف هستند و حتی برخی از آنها معتقدند که باید از مواد نرم کننده استفاده کرد. در این فرآیند که استفاده می شود.

برخی از کارشناسان معتقدند جهت حرکت چاقو بسیار مهم است، اما به نظر شما چاقو تیزکن چگونه باید استفاده شود؟ ب

لوازم مورد نیاز

چاقو:

چاقو باید حتما در دسترس باشد تا بتوانید آن را تیز کنید. بسیاری از سرآشپزها بر این باورند که چاقوی کسل کننده به احتمال زیاد دست شما را می برد زیرا باید فشار بیشتری به آن وارد کنید و در نتیجه خطرناک تر است.

چاقو را تیز کنید:

برای تیز کردن لبه های چاقوها حتماً به چاقو تیزکن نیاز دارید. نوعی سنگ تراش است که دو طرف دارد. یک طرف خشن و طرف دیگر نرمتر است. ابتدا باید از قسمت زبر شروع کنید و با قسمت نرم چاقو تیزکن کار را تمام کنید.

دور و بر:

برای جلوگیری از لیز خوردن چاقو در حین کار، قرار دادن حوله زیر سنگ تیزکن بسیار مهم است.

دستورالعمل ها

سنگ تیزکن چاقو را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب نگه دارید.
حوله را روی یک سطح صاف قرار دهید.
سنگ تیز کن را به صورت عمودی روی حوله قرار دهید. بنابراین بخش ناهموار پیش روی شماست.
انتهای چاقو را با زاویه ۲۰ درجه به سمت بالا و سمت چپ تیغه چاقو نگه دارید. برای تشخیص بهتر این زاویه، ابتدا چاقو را در زاویه ۹۰ درجه روی سنگ تیز کن قرار دهید، سپس آن را روی ۴۵ درجه نگه دارید و در نهایت به ۲۰ درجه تغییر دهید. حالا می توانید چاقو را روی سنگ تیز کنید.
چاقو را از بالا به پایین روی چاقو تیزکن حرکت دهید. آنقدر تیز کنید تا نوک چاقو به سمت راست و انتهای چاقو برسد.
سپس چاقو را برگردانید تا طرف دیگر آن تیز شود. این بار باید از بالا شروع کنید تا بعد از کشیدن چاقو روی تیزکن به حالت اول برگردید: یعنی دقیقا سمت بالا و سمت چپ تیغه. حالا باید این حرکت را دو بار تکرار کنید تا چاقوی شما تیزتر شود. پس از چند ضربه، سنگ را برگردانید. سپس این کار را برای طرف دیگر چاقو تیزکن انجام دهید. این بار با قسمت نرم چاقو تیز کن کار کنید.

تذکر مهم:

یکی از فاکتورهای مهم برای تیز کردن چاقو ۲۰ درجه بودن زاویه چاقو است.

تکنیک های تیز کردن چاقو

برای جلوگیری از لیز خوردن تیغه از یک پارچه مرطوب و خشک استفاده کنید.
در صورت لزوم، چاقو تیزکن را با روغن یا آب نرم کنید.
هنگام کشیدن چاقو روی سطح تیز کن، فشار کافی به آن وارد کنید.
در حین کار دقت کنید که لبه های چاقو به شما نزدیک نباشد.
برای هر لبه چاقو، همان تعداد ضربه را روی چاقو تیزکن بگذارید. ابتدا تیز کردن را از قسمت زبر شروع کنید، سپس با قسمت نرم آن را تمام کنید.
قبل از استفاده حتما چاقو را بشویید.

تیغه های چاقو فولادی:

میله های فولادی برای متعادل کردن لبه های چاقو مناسب هستند. فولادها در هنگام تیز کردن با چاقو تیز حرکت نمی کنند و کیفیت چاقوهای شما را حفظ می کنند.

چاقو تیزکن های برقی:

این چاقو تیزکن ها سطحی ساینده دارند و چاقوی شما را با سرعت بالا تیز می کنند. البته باید مراقب باشید که به خود آسیب نزنید اما در هر صورت می توانند عمر چاقوی شما را کوتاه کنند.

انتهای پیام/