این گیاه تصفیه کننده خون، رفع تشنگی و درمان سرفه است



به گزارش شفاف، دانه خرفه تصفیه کننده خون و رفع تشنگی است و می تواند برای سرفه مفید باشد. در طب سنتی از آن به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، در برابر بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، ادرار آور و ضد کرم استفاده می شود.

به گفته متخصصان طب سنتی، خرفه طبیعتی بسیار سرد، مرطوب و قابض دارد. در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است. این گیاه دارویی برای بند آوردن و بند آوردن خونریزی مصرف داخلی دارد و عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماری های کبدی مفید است.

جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است برای درمان اسهال و رفع سرفه، تسکین درد سینه، تحریک مجاری ادرار و مثانه، رفع گرما و سوزش رحم استفاده می شود.

مصرف خرفه به عنوان سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده و رفع اسهال و تب مصرف می شود و مصرف برگ و ساقه آن به صورت خام در سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است. جویدن مقدار کمی برگ خرفه، پوسیدگی دندان ناشی از خوردن میوه های ترش یا علل دیگر را از بین می برد.

البته جویدن زیاد باعث پوسیدگی دندان نیز می شود. از ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل های پوستی استفاده می شود. ضماد خرفه روی پیشانی باعث از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی می شود.

لازم به ذکر است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری های تب دار و خنک کننده بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده می شود. خرفه باعث گشاد شدن مجاری تنفسی در مبتلایان به آسم می شود. همچنین مشخص شده است که دارای خواص تقویت کننده عضلات قلب و ضد تومور است.

عصاره خرفه برای تسکین التهاب گرم چشم با مالیدن آن بر روی ناحیه ملتهب استفاده می شود. سردسیری ها خرفه را با نعنا و کرفس بخورند.

نام علمی گیاه خرفه Portulaca oleraceae و از خانواده Portulaceae است.

منابع: سلامت نیوز/ کتاب ۱۵ گیاه معجزه آسا. گردآوری شده توسط معصومه درویشی