توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز


ویروس کرونا نامیده می شود ویروس بچه 19
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، مانع اجرای مراسم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران می شود. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی را محدود کنند.

ما به شما توصیه می کنیم تا جایی که ممکن است برنامه های سفر و تور نوروزی خود را به تعویق بیندازید. اما اگر یک گردهمایی خانوادگی کوچک دارید ، توصیه هایی دارید تغذیه از این روزها برای به حداقل رساندن عواقب استفاده کنید.

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروز را معرفی می کنیم:

میوه:

میوه ها از نظر مواد مغذی و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند:

1. آنها حاوی انواع آنتی اکسیدان ها هستند.

2. از آنجا که غذاهای این گروه معمولاً بدون فرآیند آماده سازی و پخت مصرف می شوند ، میزان از دست دادن مواد مغذی و آنزیم های مفید آنها بسیار ناچیز است.

3. آنها مقدار بسیار کمی دارند. البته آنها دارای محتوای انرژی هستند و تصور رایج که “میوه شما را چاق نمی کند” اشتباه است و هر 100 گرم میوه برابر 5-6 قاشق غذاخوری برنج ، کربوهیدرات و.

یادداشت مهم: برخلاف تصور عموم ، میوه های خشک که به دلیل طعم و مزه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، میان وعده یا غذای ناخواسته محسوب نمی شوند و دارای بسیاری از ویژگی های توصیف شده برای گروه میوه ها هستند. اما توجه به این نکته ضروری است که میوه های خشک کالری بیشتری در واحد حجم دارند. به همین دلیل است که آنها درست مانند آجیل هستند که اگر بیش از حد مصرف شود ، با تمام فواید آن چربی دارد.

آجیل:

گردو متعلق به گروه پروتئین ها است. قدرت آجیل در وجود مواد مغذی و ویتامین ها است. مزایا و معایب این گروه به شرح زیر است:

1. آنها دارای کالری بالایی هستند مصرف این گروه از غذاها کالری بالایی را برای بدن تأمین می کند ، که باید به درستی محاسبه شده و در بخش روزانه گروه پروتئین گنجانده شود.

2. سدیم بالایی دارند. اگرچه این غذاها به طور طبیعی سدیم بالایی ندارند ، اما نمک معمولاً در حین آماده سازی به آن اضافه می شود. سطوح بالای سدیم هم برای افراد سالم و هم برای افرادی که فشار خون بالا دارند مناسب نیست.

3. بسیاری از خواص آنها مربوط به چربی های اشباع نشده است ، بنابراین خوردن آجیل مشکلی ایجاد نمی کند. اما روغن و چربی در هر گرم انرژی ، چه خوب و چه بد ، 9 کالری دارد.

4- افزایش دوره نگهداری می تواند نوع روغن ها را تغییر داده و از خواص تغذیه ای آنها بکاهد.

5- اگر از جمله افرادی هستید که در نوروز از آجیل زیاد استفاده می کنید ، باید مراقب خوردن سایر غذاهای گروه پروتئینی مانند گوشت قرمز و سفید ، ماهی ، تخم مرغ و محصولات لبنی باشید.

شیرینی

افرادی که بعد از نوروز اضافه وزن دارند ، شیرینی را بزرگترین مقصر خود می دانند. دسرها متعلق به گروه غلات هستند. آرد شیرینی پزی نوعی دانه خالص است که برای شکل و طعم بهتر آهک را از دانه ها جدا می کند.

چندین پیشرفت قابل توجه در این غذاها به دلیل آسیب قهوه ای ایجاد شده است:

1. این غذاها بسیاری از مواد مغذی مانند ویتامین B و آهن را از بین می برند.

2. کمبود مغز باعث افزایش سریع قند خون پس از مصرف این غذاها می شود و در نهایت پس از مصرف این غذاها برای مدت کوتاهی احساس گرسنگی خواهید کرد.

3. مغز آب زیادی را جذب می کند و سرعت غذا را در دستگاه گوارش افزایش می دهد. از بین بردن سوختگی ها میزان غذا در معده را کاهش می دهد و همچنین جریان غذا را از طریق روده ها کند می کند و در نتیجه یبوست ایجاد می کند.

نکات منفی ذکر شده در بالا مربوط به خمیر خالص است. حالا فرض کنید می خواهید این شیرینی را بپزید. حتما مقداری شکر و روغن یا کره و خامه و شیر پرچرب به آن اضافه کنید. از آنجا که این غذاها فاقد ویتامین یا مواد مغذی هستند ، مصرف طولانی مدت نمی تواند کالری دریافتی بدن و ویتامین های مورد نیاز برای سوء تغذیه را جذب کند. یکی از عوارض سوء تغذیه از دست دادن اشتها است.

توصیه های تغذیه ای مهم در نوروز:

فراموش نکنید که روزانه حداقل 3 وعده غذایی اصلی (صبحانه ، ناهار و شام) مصرف کنید.

– در ایام نوروز ، بهتر است مانند روزهای دیگر برنامه غذایی تنظیم کنید و آجیل و گردو را به صورت میان وعده و به میزان متعادل مصرف کنید. با این حال مقدار غذا می تواند در هر وعده غذایی اصلی گنجانده شود کاهش. او مخصوصاً شام را خیلی کوتاه می خواست.


صبحانه این یکی از مهمترین غذاهایی است که برای سلامتی و رفاه افراد اهمیت ویژه ای دارد. بهتر است افراد در ایام تعطیل زود بخوابند تا بتوانند صبح با طراوت از خواب بیدار شده و صبحانه کامل شامل نان ، شیر ، پنیر ، آجیل و مقدار معقول بخورند. بهتر است تا حد امکان از کره ، خامه ، کره خودداری کنید و از تخم مرغ ، خیار ، گوجه فرنگی ، میوه ها و آب میوه های طبیعی برای تهیه رژیم غذایی متنوع برای صبحانه استفاده کنید.

شامل انواع توت ها ، کشمش و خرما است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانند خوردن میوه در مهمانی ها را متوقف کنند ، توصیه می کنیم این موارد را از صبحانه حذف کنید (چای نیز ممنوع است).

-به دلیل مقدار زیاد قند در ایام عید ، مصرف قند را تا حد امکان با چای محدود کنید.

هرم راهنمای غذا خوردن 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در ایام نوروز به دلیل در دسترس بودن زیاد میوه ها ، مصرف آنها در مقادیر زیاد معمولاً بسیار زیاد و بسیار زیاد است. بنابراین ، به ویژه اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید ، مصرف میوه را به 2-4 واحد در روز محدود کنید.

– اگر شیرینی می خورید ، باید سهم نان و برنج را در رژیم غذایی کاهش دهید. در این مورد ، استفاده از سالاد یا سبزیجات همراه غذا می تواند احساس رضایت ایجاد کند و همچنین از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کند.

– سهم شیرینی و شکلات خود در روز و تعداد آجیل را تعیین کنید. سهم خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف چربی ها و غذاهای سرخ شده را کاهش دهید. غذاهای آب پز و بخارپز بیشتری بخورید.

می توانید از کدو ، هویج ، سیب زمینی ، کلم بروکلی و مرغ غذای خوبی تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارند و در عین حال کالری بالایی ندارند.

– روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید کاهش مصرف آب در هنگام احتقان بینی یکی از عوامل مهم مضر برای سلامتی است.
از سوی دیگر ، مصرف آب از پرخوری جلوگیری می کند و احساس رضایت را در شما ایجاد می کند.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند سایر موارد ، می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کند. مصرف زیاد میان وعده ها ، شیرینی ها و شکلات در کودکان امروزه اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند درد شکم ، تهوع و استفراغ می شود و همچنین از مصرف غذاهای اصلی جلوگیری می کند ، بنابراین این وضعیت به مدت 2 هفته در تعطیلات ادامه می یابد. نه سرگرم کننده و نه راحت

– شیرینی و شکلات می توانند اشتها را به ویژه در کودکان کاهش دهند. بنابراین ، توصیه می شود کمتر از آنها را با فاصله 2 تا 3 ساعت از غذای اصلی مصرف کنید.

شیرینی و شکلات را دور از دید نگه دارید. وقتی شیرینی روی میز است طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار مشغول شوید
خوردن شیرینی

فعالیت بدنی و ورزش کافی داشته باشید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید