طرز تهیه کشمش پلو مخلوط، یک غذای سنتی و محبوب


پلوهای مخلوط جایگاه ویژه خود را در سفره ایرانیان دارد. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، مرصع پلو و …. از انواع پلوهای مخلوط است که در مهمانی ها طرفداران خود را دارد. کشمش یکی از انواع برنج های مخلوط و سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف کشور به روش های مختلف و با مواد مختلف طبخ می شود. کشمش پیلو یک غذای خوشمزه و در عین حال بسیار جشن است. در این مطلب برای شما کاربران عزیز طرز تهیه کشمش پلو مخلوط و نکات و ترفندهای مهم در مورد تهیه این مخلوط پلو خوشمزه را به شما ارائه می دهیم.

مواد لازم برای تهیه کشمش پلو مخلوط

برنج: ۳ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
گیره: ۱ لیوان سر خالی
پیاز: ۱ عدد
پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
کشمش پیلویی: ۱ لیوان
زعفران آب پز: نیم لیتر
کره: ۲۵ گرم
چوب دارچین: ۳ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

نکاتی در مورد مواد خام

پیاز سرخ شده

نکات داغ برای پیاز

پیاز داغ طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. اما مهم این است که پیاز داغ کاملا ریز و خشک باشد. برای به دست آوردن پیاز داغ خشک و پودر شده، پیاز را نازک حلقه کنید. سپس در روغن داغ فراوان سرخ کنید. توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد. بنابراین نباید در یک مرحله مقدار زیادی پیاز اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیازها، آنها را روی توری سیمی قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس در سینی پهن کنید. وقتی این کار را تکرار کردید، پیاز جدیدی را که سرخ کرده اید روی پیاز داغ قبلی قرار ندهید. چون قبلی ها را روغن کاری می کند. علاوه بر این باعث خمیری شدن پیاز می شود.

نکاتی برای کشمش پلو

کشمش پیلویی

کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. کشمش انواع مختلفی دارد، برای تهیه کشمش مخلوط باید از کشمش قرمز برای پیلو استفاده کنید.

نکاتی در مورد زعفران

زعفران

سعی کنید همیشه از زعفران پخته غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری بپزید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین طرز تهیه زعفران بسیار مهم است. برای پختن زعفران ابتدا آن را کاملاً بدون شکر پودر کنید. سپس برای ۱ قاشق چایخوری زعفران، ۲ قاشق غذاخوری آب جوش و ۲ تکه یخ اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد.

زعفران را در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده در دمای اتاق بگذارید تا آب شود. بعد از هر بار استفاده، باقی مانده زعفران را در فریزر قرار دهید. دقت کنید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای تشخیص تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی تمیزه کروکوس های کاذب معمولاً درخشان هستند.

طرز تهیه کشمش پلو مخلوط

۱- برای شروع، برنج را بشویید و با سه قاشق نمک خیس کنید و بگذارید سه ساعت بماند.

۲- سینه مرغ را در قابلمه بریزید و پیاز خرد شده را با کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و سه عدد چوب دارچین اضافه کنید. یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا مرغ بپزد. بعد از اینکه مرغ پخت و کمی خنک شد، آن را ریز خرد کرده و کنار بگذارید.

۳- لپه ها را که دو ساعت قبل خیس کرده اید در قابلمه ای با یک لیوان آب و کمی نمک بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا بپزد. سپس آن را آبکش کنید.

۴- کشمش ها را در آب سرد خیس کنید و بعد از نیم ساعت آبکش کنید.

۵- یک تابه عمیق را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید. سپس لپه را اضافه کرده و حدود ۵ دقیقه تفت دهید، سپس کشمش پلو را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. در آخر سینه مرغ ریش ریش شده را با پیاز داغ به مواد اضافه کنید.

۶- نیمی از زعفران پخته شده را با کمی نمک و فلفل سیاه به مواد داخل تابه اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن، اجاق گاز را خاموش کنید.

۷- برای آبکش کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده و برنج را خیس کرده اید آبکش کنید و برنج خیس شده را در آب در حال جوش بریزید.

حرارت جوشیدن برنج کم نباشد و شعله گاز متوسط ​​به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. حدوداً برنج باید حدود ده تا چهارده دقیقه بپزد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه ها نرم هستند برای زهکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سنگین است.

بعد از آبکش کردن برنج، اجازه دهید تا برنج کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخته شدن دانه ها متوقف شود و همچنین نمک اضافی بین دانه ها گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید رشد برنج بیشتر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج منطقه را اضافه کنید.

۸- کف تابه مناسب مقداری روغن بریزید و کف تابه مورد نظر خود را قرار دهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و نیمی از مواد کشمش پیلو را روی لایه برنج ریخته و با قاشق پخش کنید. سپس بقیه برنج را داخل قابلمه بریزید و بقیه مواد کشمش پیلو را روی برنج بریزید. در پایان مواد کره و کمی زعفران را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید و برنج را به مدت ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید. بعد از اینکه کشمش ها به جوش آمد آنها را هم بزنید تا همه مواد با برنج مخلوط شوند. سپس برنج را در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.

منبع: فرارو