گوجی بری ممکن است به محافظت در برابر کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن کمک کند


طبق یک مطالعه تصادفی کوچک، مصرف منظم بخش کوچکی از گوجی بری خشک می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن در افراد میانسال سالم کمک کند. دژنراسیون ماکولا وابسته به سن علت اصلی از دست دادن بینایی در سالمندان است که بر میدان دید مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند بر توانایی خواندن تأثیر بگذارد.

علت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن پیچیده و چند عاملی است و شامل ترکیبی از تغییرات مرتبط با سن، خطرات ژنتیکی و عوامل محیطی مانند رژیم غذایی، سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. عدم وجود علائم در مراحل اولیه دژنراسیون ماکولا وابسته به سن. با این حال، پزشکان می توانند دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و سایر مشکلات چشمی را با یک معاینه جامع استاندارد چشم تشخیص دهند.

برای این مطالعه، ۱۳ فرد سالم ۴۵ تا ۶۵ ساله تقریباً یک مشت (۲۸ گرم) گوجی بری را ۵ بار در هفته به مدت ۳ ماه خوردند که باعث افزایش تراکم رنگدانه های محافظ چشم شد. در مقایسه، ۱۴ نفری که از مکمل های تجاری سلامت چشم در مدت مشابه استفاده کردند، هیچ افزایشی مشاهده نکردند.

زآگزانتین و لوتئین رنگدانه‌های افزایش یافته در گروه گوجی بری بودند که محافظت آنتی‌اکسیدانی دارند و به فیلتر کردن نور آبی مضر کمک می‌کنند. زآگزانتین و لوتئین به عنوان ضد آفتاب برای چشم عمل می کنند و به محافظت از چشم در طول پیری کمک می کنند. هر چه سطح زآگزانتین و لوتئین در شبکیه بیشتر باشد، محافظت بالاتری دارد. بخش کوچکی از گوجی بری می تواند سطح این رنگدانه های بینایی را حتی در چشم های طبیعی و سالم افزایش دهد.

گوجی بری میوه دو نوع بوته بوته ای معروف به Lycium barbarum و Lycium chinense است که در شمال غربی چین یافت می شود. توت خشک شبیه کشمش است و به عنوان میان وعده مصرف می شود. همچنین یک ماده معمولی است که در سوپ های چینی استفاده می شود و به عنوان چای گیاهی محبوب است. اعتقاد بر این است که گوجی بری در طب چینی خاصیت “روشن کننده چشم” دارد.

در حین بررسی ترکیبات زیست فعال موجود در گوجی بری، محققان دریافتند که این ترکیبات حاوی مقادیر زیادی زآگزانتین و لوتئین هستند که به کاهش خطر بیماری های چشمی مرتبط با دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن معروف است. این یک شکل زیستی بسیار قابل دسترس از زآگزانتین است که در گوجی بری یافت می شود، به این معنی که می تواند به راحتی توسط دستگاه گوارش جذب شود.

درمان فعلی برای مراحل میانی دژنراسیون ماکولا وابسته به سن از مکمل‌های تغذیه‌ای تخصصی به نام AREDS استفاده می‌کند که حاوی ویتامین‌های E و C، مس، روی، زآگزانتین و لوتئین است. هیچ درمانی نشان داده نشده است که بر مراحل اولیه دژنراسیون ماکولا وابسته به سن تأثیر بگذارد. این مطالعه نشان می دهد که گوجی بری می تواند به بهبود رنگدانه های ماکولا بدون نیاز به مکمل های غذایی تخصصی کمک کند.

اینفوگرافیک گوجی بری

منبع تصویر – Healthgoods

آیا می خواهید از تصاویر ما در سایت خود استفاده کنید؟ برای جاسازی کد روی تصویر کلیک راست کنید