۴ اشتباه بزرگ در بخارپز کردن غذا


بخارپز کردن روش محبوبی نیست، اما روشی سالم و سریع است که اگر این ۴ نکته را رعایت کنید، به غذای شما ارزش غذایی و کیفیت خوبی می دهد.

به گزارش Tasting Table، بخارپز کردن یکی از ساده ترین و سالم ترین روش های آشپزی است که اغلب نادیده گرفته می شود. بسیاری از افراد از این روش اجتناب می کنند، زیرا آن را کسل کننده و بی مزه می دانند، اما قطعا بهتر از جوشاندن است و مواد مغذی کمتری را از غذا حذف می کند. پخت و پز با حرارت بخار ساده است، اما تکنیک هایی وجود دارد که در آنها اشتباهات نادیده گرفته می شوند:

سوء استفاده از درب لگنی

هنگام پخت با بخار، در ظرف باید همیشه محکم بسته شود تا بخار فضای لازم را برای پخت ایجاد کند. همچنین بین غذا و ظرف باید مقداری فاصله باشد تا بخار بتواند به گردش درآید.

جسیکا گاوین، محقق آشپزی، تاکید می کند که یکی از مهم ترین اجزای بخارپز کردن، محکم نگه داشتن ظرف است تا بخار بتواند کار خود را انجام دهد.

سرعت پخت غذا به روش بخارپز نیز زیاد است زیرا تقریبا نیمی از زمان معمول پخت صرف بخارپز کردن غذاهای مختلف می شود. به عنوان مثال، کلم بروکلی تنها به سه دقیقه نیاز دارد. گاوین می گوید ظرف باید شفاف باشد تا بتوانید داخل بخارپز را ببینید تا مجبور نباشید ظرف را باز کنید.

زمان مناسب برای اضافه کردن مواد

اضافه کردن غذا به بخار در حالی که آب سرد است یا در حال گرم شدن است اشتباه است. بهترین زمان برای افزودن غذا به بخارپز و آب بندی آن زمانی است که آب در حال جوشیدن است. اگر ظرف شما درب محکمی ندارد، از فویل یا درب دیگری استفاده کنید تا ظرف را محکم ببندید.

زودتر اضافه کردن مواد به قابلمه باعث پختن بیش از حد آن ها و هدر رفتن زمان پخت می شود. از یک تایمر استفاده کنید و به یاد داشته باشید که اگر سبزیجات مختلف را با هم بخارپز می کنید، برخی از آنها بیشتر از بقیه طول می کشد، بنابراین باید آنها را در زمان های مختلف به بخارپز اضافه کنید.

غذا را زیاد خرد نکنید

خرد کردن سبزیجات به روش بخارپز غیرقابل قبول است. اگر فقط یک نوع غذا را بخارپز می کنید، برش دادن آن به قطعات هم اندازه با سرعت و زمان مشابه پخته می شود. اگر ترتیب پخت سبزی یا سایز آن را رعایت نکنید به نتیجه دلخواه نخواهید رسید. به عنوان مثال، پخت هویج نسبت به کلم بروکلی بیشتر طول می کشد.

تماس با آب ممنوع است

اگر غذا را در سبد روی آب جوش در قابلمه قرار دهید، هرگز نباید با آب تماس داشته باشد، فقط بخار شود. آب کم یا زیاد می تواند در فرآیند پخت مشکل ایجاد کند، بنابراین حدود دو تا پنج سانتی متر زیر سبد بریزید، اما آب نباید به کف سبد نفوذ کند و سبد باید از روی سطح آب قرار گیرد. فاصله کم

منبع: همشهری آنلاین